Over de Vzw RES~PE©T


Zetel: Markt 26 te 9550 Herzele
RPR: 0743.977.726
Rekening: BE03 1431 1117 9784
E-mail: Respect_vzw@telenet.be


AANDELEN

2.320BASIC-leden

7PLUS-leden

68ACTUM-leden

0Totaal aantal

75


Bovenstaand overzicht van het aantal leden wordt niet op dagelijkse basis bijgewerkt.
De aangesloten aandeelhouders informeren de Vzw dat zij op het moment van aansluiting eigenaar zijn van een bepaald aantal aandelen. De Vzw geeft deze info mee in bovenstaand overzicht, onder “Aandelen”.

EVEN
GEDULD.

Wij hebben beantwoord aan de vraag van vele kleine beleggers in het aandeel Nationale Bank van België: de eerste stap werd gezet om ons te verenigen in een Vzw, en op die manier zullen we samen versterkt de strijd kunnen aangaan om onze belangen te verdedigen. De Vzw goed op de rails brengen zal eerst nog heel wat inzet, tijd en energie vragen.

Nog voor de algemene vergadering van 18 mei 2020 mogen we de resultaten van enkele belangrijke juridische procedures verwachten, en de antwoorden op onze brieven aan het bestuur van de NBB, de Minister van Financiën en de Voorzitter van het Parlement. Ook niet onbelangrijk zijn de aankondigingen omtrent de te hervormen Regentenraad en de bekendmaking van de resultaten (en winstverdeling) over 2019.

Verschillende andere initiatieven, in aanloop van de algemene vergadering van 18 mei 2020, zijn in uitwerking. Een procedure om eindelijk een correcte en waarheidsgetrouwe financiële communicatie te bekomen zal een vervolg moeten krijgen in cassatie, het aantal toetredingen tot de Vzw zal bepalend zijn om deze noodzakelijke stap mogelijk te maken.

U zal begrijpen dat het bestuur van de Vzw de eerstkomende weken de communicatie zal beperken.

Laat elke aandeelhouder van de NBB zich inspireren:

Contact tussen onze leden:

Als bestuur van onze Vzw doen wij al het mogelijke om de gestelde doelen te bereiken.

Wij hebben echter niet de pretentie alles te weten, elke evolutie welke van enig belang kan zijn voor onze zaak, ook te hebben opgemerkt.

Bovendien telt uw mening, en willen wij de communicatie tussen onze leden bevorderen. En er uit leren.

Maak gebruik van de blogmogelijkheden.

De laatste berichten:

De Vzw RES~PE©T is een feit !

Het was reeds lang heel duidelijk dat de minderheidsaandeelhouders van de Nationale Bank van België hun jarenlange strijd tegen een almachtige meerderheidsaandeelhouder, die zelf het volledige bestuur van de vennootschap mag aanstellen en daar waar nodig bovendien zijn wetgevende macht kan misbruiken, op individuele basis heel moeilijk kunnen winnen. Ondanks de onverdroten inzet van sommigen.Meer lezen over “De Vzw RES~PE©T is een feit !”

Waarom weigert een centrale bank elke transparantie ?

Een CEO van een beursgenoteerd bedrijf, die weigert om een duidelijk inzicht te geven in de meest essentiële informatie? Elke transparantie weigert, geen ondubbelzinnig en waarheidsgetrouw beeld wil geven omtrent het (eigen en vreemd) vermogen van de vennootschap? Het is het bestuur blijkbaar toegelaten om zelf “een sui generis boekhoudkundig refentiekader” uit te werken, waardoorMeer lezen over “Waarom weigert een centrale bank elke transparantie ?”