Categorieën
FINANCIËLE COMM.

De waakhond waakt … niet ?

Na ontvangst van de brief vanwege de voorzitter van het FSMA, waarin deze stelt GEEN toezicht te houden op de periodieke financiële communicatie vanwege de Nationale Bank van België, en het uitblijven van een antwoord vanwege de actuele Minister van Financiën Alexander De Croo, meen ik dat onze “Vertegenwoordigers van het volk” aan zet zijn.

De toenmalige Minister van Financiën Koen Geens wentelde immers alle gegronde vragen af door te stellen dat de tussentijdse en andere financiële rapportering vanwege de NBB onderworpen was aan het bekwame toezicht van het FSMA. Gezien het grote belang welke de diverse (internationale) Wetgevers hebben gegeven aan de bescherming van de kleine beleggers kan men niet om de feiten heen:

ook de kleine aandeelhouders van de Nationale Bank van België verdienen de bescherming welke al die wetten moeten garanderen !

Het is aan het Parlement om de Regeringen (en de Ministers van Financiën) te controleren, er op toe te zien dan de verschillende instellingen hun opdrachten naar behoren uitvoeren.
Kan het zijn dat een bestuur van een beursgenoteerde vennootschap/centrale bank “niet correct” met het eigen vermogen van de vennootschap omgaat, zelf instaat voor de financiële communicatie (en opmaak van de balans) om die misdrijven te camoufleren en te verbergen, waarbij die rapportering enkel wordt gecontroleerd door een extern revisor die echter uitsluitend aan dat frauderende bestuur zelf moet rapporteren? En niet aan de eigenaars van die vennootschap? En zonder dat die financiële rapportering door de toezichthouder FSMA wordt gecontroleerd?

Vandaar onze mail aan het voltallige Parlement, individueel aan elke volksvertegenwoordiger:

Mail aan het Parlement van 26 maart 2019

Benieuwd wie van hen en met hoeveel zij effectief de belangen van de beleggers zullen gaan verdedigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s